Új nyári munkavédelmi félcipőink megérkeztek! Kényelem felsőfokon, tökéletes biztonság Dike Banner és Dike Breeze! Bézs vagy bézs-fekete kockás változatban, Solidbreath® légzésaktív béléssel, csúszásmentes kétrétegű PU talppal, ALUFORCE® kaplival és HighSafe-Tex® fémmentes talplemezzel. Most akár 45-55% kedvezménnyel! Az ajánlat csak a készlet erejéig érvényes! Csapj le rá!

Bezárás
Termékek Menü
0

Kinek a viselete a munkaruha?

A munkaruha sok veszélyes helyzettől óvja meg a munkást, ezért is rendkívül fontos a viselete. A munkavédelmi törvény ma már nem csak a berendezések és a helyszín, a munkavégzés menetére terjed ki, hanem a munkavédelmi ruházatra is.

Fontos és lényeges szempont, hogy a ruha biztosítva legyen a munkások számára, hiszen számos baleset kerülhető el ezzel. A munkavállalóknak minden tekintetben a biztonságot kell szolgáltatniuk munkásaik számára, ehhez tartozik hozzá a munkaruha is. Ez azonban nem ugyanazt jelenti minden cég számára, hiszen sok esetben ezek a körülményekhez alkalmazkodva készülnek. Nem viselheti ugyanazt a ruhát a tűzoltó és a gyári munkás vagy a bányász sem. A munkaruha tulajdonképpen munkakörök szerint változik, ugyanolyan változatos, mint a munka. Ezeket a ruhákat különféle speciális technikákkal készítik, egy-egy cég már arra specializálódott, hogy munkaruhák gyártásával foglalkozzon.

Egyrészt ennek az oka, hogy törvénybe került a viselet szükségessége, másrészt, hogy ezeket a ruhákat tartósra és nagy igénybevételre tervezzék és készítsék, illetve az is, hogy rengeteg cég vezette be a viselet kötelezettségét, még akkor is, ha ott nem védelmi szempontok miatt történt ez a választást. A munkaruha nem csak védelmet nyújt, de egyenruhaként is szolgál, ezért is van, hogy sok cég dönt a munkaruha használatának kötelezősége mellett. A munkaruha a munkaterület szerint is készülhet, attól függően hogy kültéri vagy beltéri munkáról van szó. A legtöbb esetben valamilyen speciális ruhanemű használatát igényli a munka. Az építkezésektől kezdve, a laboratóriumi munkán át a gyári összeszereléshez is létezik munkaruha. 

Ezt jelenti a sokszínűség és a specializáció. A munkaruhák közös pontja a garantált minőség és a megbízhatóság és az, hogy már egyre könnyebben elérhetőek ezek a termékeke. Szerencsére a munkaruha elterjedésével olyan boltok is létrejöttek, amelyek kizárólag ezen termékek árusításával foglalkoznak, így lehetősége adódik a cégtulajdonosoknak, hogy egy helyről nagyobb mennyiségű terméket szerezzenek be, amelyek ugyanolyan minőséggel készülnek. Már nem csak a boltokban, de még egyszerűbben a weboldalakról is vásárolhat munkaruhát. Fontos azonban, hogy a munkaruha méretben is passzoljon a munkáshoz, hiszen például egy nagyobb cipő még balesetveszélyesebb, mint egy hagyományos, de jó méretű tornacipő. Ne vegye félvállról a munkaruha használatát.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Nap terméke
Összehasonlítás
Facebook