Új nyári munkavédelmi félcipőink megérkeztek! Kényelem felsőfokon, tökéletes biztonság Dike Banner és Dike Breeze! Bézs vagy bézs-fekete kockás változatban, Solidbreath® légzésaktív béléssel, csúszásmentes kétrétegű PU talppal, ALUFORCE® kaplival és HighSafe-Tex® fémmentes talplemezzel. Most akár 45-55% kedvezménnyel! Az ajánlat csak a készlet erejéig érvényes! Csapj le rá!

Bezárás
Termékek Menü
0

Munkavédelmi nadrág minősítése a különféle munkaterületeken

A változatos munkahelyek és munkakörülmények más-más munkavédelmi nadrág viseletét írják elő. A munkavédelmi nadrág legfontosabb feltétele, hogy jó minőségű és tartós legyen.

A különféle munkakörök pedig más-más igényt írnak még elő. Nézzük, mik ezek. Az EN ISO 11611 (EN 470-1) minősítésnek kell hogy megfeleljenek például az a munkavédelmi nadrág, amelyeket a hegesztők használnak. Ezek a számok a legtöbb esetben semmit nem mondanak a laikusok számára, ugyanakkor a gyárak, akik ezeknek a termékeknek a gyártásával foglalkoznak, vagy a vásárló, aki épp munkájához vásárol nadrágot, fontos, hogy tisztában legyen ezekkel a számokkal és ezeknek a számoknak a jelentésével. A szabvány lényege a hegesztők esetében, hogy a viselőt megvédi a hegesztéskor felmerülő bármiféle veszélyes helyzettől.

A hegesztőknek a munkavédelmi nadrág például nem tartalmaz zsebeket, hiszen a belerepülő szikrák könnyen kigyulladhatnak. Sok esetben ezek a ruhák más kiegészítőkkel együtt kaphatóak, de a hegesztésnél ez az egyik legfontosabb, hogy a munkavédelmi nadrág minél egyszerűbb legyen. A villanyszerelők számára készített munkavédelmi nadrág át kell hogy menjen a villamos ívkisülési teszten, ezek a nadrágok az N ISO 11612 (EN 531) szerint minősítettek, de meg kell hogy feleljenek az EN 61482 (EBR IN 033, ENV 50354) is, hiszen ez az, ami biztosítja a kellő védelmet. Ezek a munkavédelmi nadrágok a hőtől és a lángtól is megóvják a használót, ugyanakkor sok más tényezőnek még mindig ki vannak téve a villanyszerelők, tehát például számukra rendkívül fontos, hogy különféle aláöltözeteket használjanak. 

Talán nem is gondolná, de az olajipari munkások számára is kötelező munkavédelmi nadrág viselése van előírva, hiszen a finomítóban dolgozó munkások, vagy a sofőrök is különféle veszélyeknek vannak kitéve. Ebben az esetben a minősítés kódja: EN ISO 11612 (EN 531) és EN 1149-5 minősítésű. A hővel és a lánggal való érintkezéstől véd meg ez a ruházat. Ennek a munkavédelmi nadrág különlegessége, hogy a cipzár például el van rejtve, hiszen az vezetőképes anyag és a szikrák könnyen meggyújthatják a gázt vagy az olajat. Három különféle területet soroltunk fel, amelyből láthatja, hogy ténylegesen mekkora fontossága van a munkavédelmi ruházatnak, a munkavédelmi nadrág sem kivétel ezek közül. A munkavédelmi boltok és webshopok már rendkívül jó minőségű termékeket kínálnak, amelyek minden tekintetben megfelelnek az előírásoknak és a minősítés kódja szerint készítik a gyárak a termékeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Nap terméke
Összehasonlítás
Facebook