Új nyári munkavédelmi félcipőink megérkeztek! Kényelem felsőfokon, tökéletes biztonság Dike Banner és Dike Breeze! Bézs vagy bézs-fekete kockás változatban, Solidbreath® légzésaktív béléssel, csúszásmentes kétrétegű PU talppal, ALUFORCE® kaplival és HighSafe-Tex® fémmentes talplemezzel. Most akár 45-55% kedvezménnyel! Az ajánlat csak a készlet erejéig érvényes! Csapj le rá!

Bezárás
Termékek Menü
0

Munkavédelem és ruházat magas hőmérsékletű környezetben

Az ipari üzemekben, gyárakban sosem volt hiány az olyan munkaállomásokból, ahol igen nagy hőmérsékletek fordulnak elő. Az ilyen helyeken való munkavégzéshez mindig speciális munkaruha szükséges, hiszen csak ez képes megóvni a dolgozókat.

A munkavédelem különösen fontos a magas hőmérsékletű területeken, hiszen egy rossz mozdulat és kapcsolatba kerülhetünk akár több száz fokos felületekkel is. A hősugárzás és hőátadás elleni védelemre alkalmas alapanyagokat és egyéb alkotóelemeket speciális szempontok alapján kell megválasztani a hőálló munkavédelmi ruhák készítésekor. Ezeket olyan szigetelési együtthatónak kell jellemeznie, amely ellenáll a beeső hőáramlásnak, valamint egyéb szempontoknak is megfelel.

Az alapanyagoknak és egyéb alkotóelemeknek megfelelően magas tűzállósági fokkal is rendelkezniük kell, hogy elkerülhető legyen az öngyulladás veszélye. A munkavédelem e részeit törvény is szabályozza, tehát Önnek nem kell amiatt aggódnia, hogy selejtes ruházatot fog viselni, ha tőlünk vásárol. A munkaruha külső részének hő visszaverő tulajdonsággal kell rendelkeznie, hogy a magas hőmérsékletű helyeken a munkavégzés elviselhető és biztonságos legyen. A forró vagy olvadó anyagok fröccsenés veszélyének kitett munkaruha darabok minden esetben speciálisan lepergető tulajdonsággal rendelkeznek. Ez azért szükséges, mert a felületükön semmilyen anyag nem tapadhat meg, hiszen ez idővel könnyedén átégetheti a munkavédelmi ruha felületét.

Azok a munkaruha darabok, amelyek véletlenszerű kapcsolatba kerülhetnek lánggal, lángállósági fokkal kell, hogy rendelkezzenek. Fontos szempont, hogy semmilyen körülmények között sem olvadnak el a láng hatására, és nem segíthetik elő annak terjedését. Webáruházunkban Ön is megtekintheti a legjobb tűzvédelmi ruhák készletét. Az ilyen ruháknál további fontos szempont az is, hogy a védőruhán keresztül a felhasználóhoz eljutó hőmennyiségnek megfelelően alacsonynak kell lennie és nem érheti el a fájdalomküszöböt. A jó munkavédelmi ruha minden szempontnak megfelel és biztonságot ad a viselője számára.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír érdekességek
Nap terméke
Összehasonlítás
Facebook