Új nyári munkavédelmi félcipőink megérkeztek! Kényelem felsőfokon, tökéletes biztonság Dike Banner és Dike Breeze! Bézs vagy bézs-fekete kockás változatban, Solidbreath® légzésaktív béléssel, csúszásmentes kétrétegű PU talppal, ALUFORCE® kaplival és HighSafe-Tex® fémmentes talplemezzel. Most akár 45-55% kedvezménnyel! Az ajánlat csak a készlet erejéig érvényes! Csapj le rá!

Bezárás
Termékek Menü
0

​Munkavédelem, a komolyan vett szabályozás

A munkavédelem több dologgal is foglalkozik, így a foglalkozási ártalmak, balesetek, valamint megbetegedések megelőzésével, és azok módszereinek a szabályozásával. A munkavédelem szervezeti felépítését és ellenőrzését törvényileg szabályozták.

A cégeknek kötelezően nagy hangsúlyt kell fektetni dolgozóik védelmére, bizonyos létszám felett szakképzett munkavédelmi szakembert kell alaklmazni a vállakozásoknál, aki a szabályok, törvények betartását végrehajtja, ellenőrzi, valamint oktatja a munkavédelmi és tűzvédelmi tudnivalókra a dolgozókat, vezetőket. Léteznek a munkavédelemben tárgyi összetevők, mint pl. azok a munkaszervezeti formák, technológiák, módszerek, eszközök alkalmazása, létrehozása, amik minimálisra csökkentik, vagy még inkább nullára csökkentik a baleseti veszélyt. A munkavédelemért felelős belső vagy külső munkatársnak folyamatosan figyelemmel kell követnie az aktuális változásokat, és ezekről folyamatosan tájékoztatni kell a dolgozókat. A munkavédelemre az elmúlt évtizedekben sokkal nagyobb figyelmet és hangsúlyt fordítottak, mint az azt megelőző időszakban.

A munkaadók rájöttek, hogy a megfelelő munkavédelem fontos mind a munkavállalóknak, mind a munkáltatóknak, ráadásul gazdaságilag is megtérül. A munkavédelem kiterjed a kulturált, rendezett munkakörnyezetre, kiemelve a munkát végző személy egészség védelmét, ami a legfontosabb tényező mind közül. Ahhoz azonban, hogy a munkavállalót érintő veszélyektől megvédjük a személyt, a megfelelő minőségű és mennyiségű egyéni munkavédelmi terméket, felszerelést kell biztosítani a szükséges oktatással együtt. Ma senki nem kockáztathatja sem a saját, sem munkavállalója vagy kollégája épségét, egészségét. Ha egy dolgozó kiesik a munkából egy estleges baleset miatt, az jelentősen költségesebb, mintha egy jó minőségű védőruha, vagy védősisak kerül megvásárlásra. Hírnév sem elhanyagolható tényező, ha egy adott cégről az a kép alakul ki a piacon, hogy nagy hangsúlyt fektet a jogkövető magatartásra, a munkavállalói egyéni védelmére. Fontos, sőt elengehetetlen a munkavállalók rendszeres munkavédelmi és tűzvédelmi oktatása, hogy megismerjék a munkájuk minden apró kis veszélyforrását, s körültekintően vigyázzanak mind a maguk, mind egymás testi épségére.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír érdekességek
Nap terméke
Összehasonlítás
Facebook