Termékek Menü
0

Hasznos tudnivalók

Hasznos tudnivalók

Munkavédelmi cipők karbantartási, tisztítási javaslata

 1. A biztonsági- és munkacipőket, papucsokat, mindennap használat után meg kell tisztítani.
 2. Az erős szennyeződéseket mindennap el kell távolítani.
 3. Használat előtt bőrvédő- és ápoló, puhító krémmel be kell kenni, (kivéve a nubuk bőrt).
 4. A nem valódi bőrből készült lábbeliket mindennap egy speciális bőrápoló krémmel kezelni kell.
 5. Egyetlen bőrcipőt sem lehet kitenni hirtelen szárításnak. A nedves lábbeli nem tehető radiátorra, kályha közvetlen közelébe, nem szárítható hősugárzóval, stb.
 6. Nap végén a munkavédelmi lábbelit olyan száraz, jól szellőző helyre kell tenni, ahol könnyen ki tud száradni. Talpbetétet is ki kell venni.
 7. Figyelmesen olvassa el a lábbelik mellé tett ápolási útmutatót.
 8. Mindennapos használat (minimum napi 8 óra) esetén a védő cipőt egy év után javasolt lecserélni a láb fertőzésének és gombásodásának elkerülése végett.
 9. Használjon antibakteriális és gombamentesítő szagűző cipő dezodort.
 10. Kérjen tőlünk ajánlatot speciális cipőkrémekre, cipőápolókra.

GRANDIS 48 órás szállítás

A belföldi megrendelés feldolgozásától a kiszállításig 48 órás, azaz 2 munkanapos szállítási határidőt vállalunk a magyarországi képviseleti joggal (DIADORA UTILITY, DIKE, TALAN…) raktáron tartott, raktári modellekre vonatkozólag. 

48 órás szállítási időbe a munkaszüneti napok, ünnepnapok, a nem munkanapok, így a hétvégék nem számítanak bele. 

A kiszállításokat a megrendelt mennyiség és érték függvényében saját flottával vagy 1 napos időgaranciával rendelkező MPL gyorsposta szolgálattal bonyolítjuk le.

Az elérhető típusokról, méretekről, készletekről kérjük, hogy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

A szállítópartner késedelme, az esetlegesen előforduló készlethiányok miatt felelősséget nem tudunk vállalni!

Üdvözlettel:
Grandis Kft. csapata 

100% visszavásárlási garancia

Nincs kockázat! Ha megrendelése után úgy dönt, hogy a kapott termék nem tetszik vagy nem elégedett teljesen, akkor vásárlást követően 30 napon belül küldje vissza hozzánk eredeti csomagolásban, sértetlen, nem használt állapotban, egy kitöltött elállási nyilatkozattal és kérdés nélkül visszautaljuk a termék egységárát az Ön által megadott bankszámlára.

A pénzvisszafizetési garancia kizárólag végfelhasználókra vonatkozik, nem egyedi megrendelés esetén!

Szakértelem

Ingyenes tanácsadással segítünk kiválasztani az Ön igényeinek, a feladat- és munkakörének legmegfelelőbb munkavédelmi terméket.

Rendelkezünk a szükséges ismeretekkel a termékek minőségi, munkavédelmi kategóriájának besorolását, felhasználhatóságát illetően, így a megfelelő termék kiválasztásában szívesen segítünk!

Nyitvatartás

Hétfő:               8:00-16:00

Kedd:               8:00-16:00

Szerda:             8:00-16:00

Csütörtök:         8:00-16:00

Péntek:             8:00-16:00

Szombat, vasárnap: Zárva

Ünnepi nyitva tartás

Kedves Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy cégünk karácsonyi pihenőre vonul december 22-től január 4-ig.

Ezen időszak alatt a kiszállítás és az ügyfélszolgálat szünetel. A megrendelések fogadása webáruházunkon, e-mailen és faxon keresztül folyamatosan működik, melyek feldolgozását 2018. január 5-én kezdjük meg.

A december 19. 12:00 óráig leadott rendeléseket (webshopon keresztüli) tudjuk futárszolgálattal úgy indítani, hogy azok december 22-ig kézbesítésre kerüljenek. Személyes átvételre bemutatótermünkben december 21. 16:30 óráig van lehetőség.

Békés, boldog Karácsonyt kívánunk!

Grandis Kft. csapata

www.grandis.hu

Cím: 8200 VESZPRÉM, PILLÉR U.15

Megfelelőségi igazolás

A 2. és 3. kategóriájú munkavédelmi termékek forgalmazásához elengedhetetlenül szükséges, hogy a termék rendelkezzen Típusbizonyítvánnyal. Ez korábban is így volt, hiszen a védőeszközök hazai forgalmazásának alapvető feltétele volt, hogy a terméket egy független, notifikációs számmal rendelkező szervezet vizsgálja meg és kiadjon róla egy típusbizonyítványt, ami alapján az OMMF kiadta a Minősítő Bizonyítványát.

Ez a típusvizsgálat megállapítja, hogy a védőeszköz megfelel-e a jogszabályi követelményeknek, illetve meghatározza a termék védőképességét és a védelmi szintjét. A vizsgálatot kezdeményezheti a gyártó, vagy egy általa meghatalmazott, EU területén letelepedett képviselő.

Ahogy korábban a Minősítő Bizonyítvány esetében volt, úgy most a típusbizonyítványnál sem tették kötelezővé a kiadását a védőeszköz mellé. A védőeszköz megfelelőségét a korábban használatos típusszám és az OMMF jel helyett a jel és a gyártói EK megfelelőségi nyilatkozat igazolja. Természetesen a 2004. április 30.-ig kiadott OMMF Minősítési Bizonyítványok így a típusszám és a tanúsítást igazoló OMMF jel is az érvényességi idejük lejártáig érvényben maradnak.

Az EK megfelelőségi nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyártó nevét, a termék megnevezését, cikkszámát, a termékre vonatkozó szabvány(ok) és a típusbizonyítvány számát illetve a vizsgálatokat végző, notifikációs számmal rendelkező szervezet adatait.

Az 1. kategóriás az EU területén gyártott védőeszközök esetében nincs szükség független vizsgáló szerv tanúsítására, nem kell típusbizonyítvány, elég a gyártó megfelelőségi nyilatkozata, illetve a gyártó műszaki dokumentációja.

A következő nagyon fontos "tartozéka" a védőeszköznek: a Tájékoztató, mely a megfelelőségi nyilatkozathoz hasonlóan nem árt, ha magyarul van.

Formailag és tartalmát tekintve természetesen nem olyan kötött, mint a korábban említett tanúsítványok, de a védőeszközt érintő hasznos adatokról információt kell adni:

 • származási hely
 • tárolási, karbantartási, tisztítási utasítások
 • a megfelelő védelmi képesség és védelmi szintek meghatározása.
 • a tájékoztatón, illetve a védőeszközön található jelölések jelentése.
 • az esetleges elhasználódási idő
 • a típusvizsgálatoz végző notifikált szerv adatai.

 

Garancia, szavatosság

Erre vonatkozó törvényi előírás értelmében tartós termékekre, garancia jegy birtokában az azon feltüntetett időtartam, anélkül minimum 1 év. Nem tartós használati termékekre időtartama jogi személyek közötti adásvétel esetén 6 hónap. A szavatósság nem vonatkozik – a már használatba vett termékek esetén – a húzózárakra, patentokra, csatokra, gombokra.  A termékekkel kapcsolatos reklamációjukat, mely a hiba kijavítására, esetleges cserére irányul, ezen időponton belül tegyék meg. Minden esetben kivizsgáljuk és lehető leghamarabb orvosoljuk.

Ehhez szükséges:

 • termék
 • számla hiteles másolata
 • lábbeli rendeltetésszerű használat (fizikai-, vegyi igénybevétel), ápolás (tisztítás, karbantartás), megfelelő tárolás (hőmérséklet és páratartalom)
 • a meghibásodás oka már eladásakor is benne volt a lábbeliben (rejtett hiba)
 • reklamációs nyomtatvány kitöltése

Garanciális felelősség az alábbi esetekben megszűnik:

 • számlát nem tudja bemutatni
 • nem rendeltetésszerű a használat vagy sérülés, rongálás, erőszakos külső behatás
 • szakszerűtlen az üzembe helyezés
 • a védőlábbeli hibája éppen a betöltött védelmi funkciójából ered (pl. a talpátszúrás elleni sikeres védelem után megmaradó sérülés a cipő járófelületén)
 • nem a munkavégzésnek megfelelő védelmi képességű lábbelit választották
 • nem vették figyelembe az alapszabványokon túlmutató, speciális védőképességet igénylő szükségleteket
 • rendeltetésszerűen, ám az átlagostól eltérő körülmények között viselt lábbeli általános elhasználódása esetén
 • helytelen a szállítás és tárolás
 • a szükséges napi tisztítási és ápolási teendőket a felhasználó elmulasztotta
 • lábbeli viselője reklamációjával nem azonnal a hiba jelentkezését követően fordult a forgalmazóhoz, hanem tovább hordta azt
 • terméken átalakítás történt

Jótállás, illetve szavatosság leértékelt áruknál

A leértékelés rendszerint valamilyen minőségi hiba következménye. A forgalmazónak fel kell tüntetnie, hogy milyen okból történt a leárazás. Ha a fogyasztó ennek ismeretében mégis megvásárolja a terméket, a feltüntetett hiba miatt sem jótállást, sem szavatosságot nem érvényesíthet. Amennyiben a forgalmazó elmulasztja felhívni a vásárlók figyelmét a leárazás okára, akkor nem mentesül a jótállási, illetve szavatossági kötelezettség alól. Ugyanez érvényes minden olyan esetben, amikor az áruval kapcsolatban nem a feltüntetett ok miatt merül fel minőségi kifogás.

A leárazott termékek elfekvő - akciós, kifutó vagy II. osztályú - raktári készletek esetében az utolsó daraboknál esztétikai hibák is előfordulhatnak, de a viselési komfortot nem zavarják -, ezen okból bekövetkező meghibásodása miatt nem tudjuk biztosítani a jótállási és szavatossági kötelezettségeket. A Grandis Kft e termékekre 100% visszavásárlási garanciát biztosít a vásárlást követően 30 napon belül eredeti csomagolásban, sértetlen, nem használt állapotban visszaküldött termékekre.

http://www.grandis.hu/esztetikai-hibak oldalon megtekintheti a lehetséges esztétikai hibákat.

A kizárt reklamációk II. osztályú , kifutó és akciós termékeknél az ÁSZF I. számú mellékletében érhetőek el, mely letölthető a http://www.grandis.hu/aszf oldalról.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a reklamáció alapja a kitisztított termék: a lábbeliket csak tisztított, szennyeződéstől mentesen, szellőztetve, a ruházatot csak mosott, vegytisztított állapotban vesszük át. A piszkos, elhanyagolt termékeket munkahigéniás okok miatt kénytelenek vagyunk érdemi vizsgálat nélkül visszautasítani. Megértésüket ezúton is köszönjük!

Bejelentéskor feltétlenül kérjük a reklamációs lap kitöltését és csatolását a reklamált termékhez!

 

Minősítési tanúsítvány

Az Európai Unióhoz való csatlakozásunkkal megváltoznak az egyéni védőeszközökre vonatkozó jogszabályok. Ezeket a változásokat a 2/2002. (II.7.) Sz.Cs.M rendelet tartalmazza mely a csatlakozás előkészítése során már megjelent.

Az új rendelet a módosított 89/686/EC Európai Irányelv elvárásait tükrözi, melyet minden tagállamnak be kellett illesztenie a nemzeti jogrendjébe, pontosan azért, hogy egységes követelmények rögzítsék az egyéni védőeszközök gyártási, vizsgálati és tanúsítási folyamatainak szabályozását.

A rendelet három kategóriába sorolja az egyéni védőeszközöket:

1. kategória – kis védelmi képességgel rendelkező, egyszerűbb védőeszközök, melyeknek a tanúsítását kiadhatja maga gyártó is, ha ez EU területén gyártották.

2. kategória – mindazok a védőeszközök, melyek nem tartoznak az 1. illetve 3. kategóriába.

3. kategória – mindazok a védőeszközök, melyek halálos kimenetelű balesetek, súlyos, visszafordíthatatlan egészségkárosodást okozó hatások ellen védenek.

Az utóbbi két kategóriába sorolt védőeszközöket a gyártótól független, notfikált, azonosítási számmal rendelkező vizsgáló szerv vizsgálhatja és adhat ki rájuk típus- bizonyítványt.
Természetesen a csatlakozással az egyéni munkavédelmi eszközöket érintő OMMF minősítő bizonyítvány kiadása is megszűnik, viszont a folyamatosság érdekében a rendelet megengedi, hogy a hatálybalépése előtt korlátozott érvényességgel kiadott minősítő bizonyítványok az érvényességi idejük lejártáig érvényben maradnak.

A korábbi rendeletek sem tették kötelezővé, hogy a minősítő bizonyítvány kísérje az egyéni védőeszközt, így az új típusbizonyítvány esetében sem kötelező. A termékeken található CE jelölés igazolja, hogy az adott egyéni védőeszköz minden vonatkozó követelménynek megfelel. A védelmi képességekre utaló piktogramok, melyeket a honosított harmonizált szabványok tartalmazzák szintén a termékeken, vagy bizonyos esetekben a csomagoláson találhatók.

A lábbelikre, mint egyéni védőeszközökre vonatkozó Európai szabványok

EN 20344

Lábbelik általános vizsgálati módszerei

EN 20345

Biztonsági lábbelik

EN 20346

Védőlábbelik

EN 20347

Munkalábbelik

EN 381-3

Kézi láncfűrészek ellen védő lábbelik

EN 13287

Csúszás elleni vizsgálatok

EN 13832

Vegyszerek elleni védő lábbelik

EN 50321

Villamosan szigetelő lábbelik

EN 15090

Tűzoltó lábbelik

Méretcsere

Nem tudja, nem biztos benne, hogy milyen méretű lábelit rendeljen?! Nincs miért aggódnia! Ha nem a megfelelő méretet választotta, jelezze és postafordultával küldjük a rendelkezésre álló készlet tükrében az új méretet vagy igény szerint másik típusú munkavédelmi lábbelit, ruházatot.

A nem használt munkavédelmi terméket csomagolja vissza eredeti csomagolásába, címezze meg (Grandis kft. 8200 Veszprém, Pillér u. 15.) és jelezze igényét elérhetőségeinken (tel: +36 88 788 766, fax: +36 88 789 992 e-mail: visszaru[at]grandis.hu) Munkatársaink a Magyar Posta MPL futárszolgálatával egyidejűleg kiküldik a módosított megrendelést, illetve visszaszállítják az eredeti csomagot. A csereszolgáltatás árát – 2.490Ft + 27% ÁFA - a MPL futárszolgáltatójánál kell megfizetniük az új csomag átvételekor. Telephelyünkön – 8200 Veszprém, Síp u. 16. – 8 napon belül térítésmentesen cseréljük az eredeti csomagolásban, sérülésmentes munkavédelmi termékeket.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.
Összehasonlítás
Facebook
 
 
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz