Új nyári munkavédelmi félcipőink megérkeztek! Kényelem felsőfokon, tökéletes biztonság Dike Banner és Dike Breeze! Bézs vagy bézs-fekete kockás változatban, Solidbreath® légzésaktív béléssel, csúszásmentes kétrétegű PU talppal, ALUFORCE® kaplival és HighSafe-Tex® fémmentes talplemezzel. Most akár 45-55% kedvezménnyel! Az ajánlat csak a készlet erejéig érvényes! Csapj le rá!

Bezárás
Termékek Menü
0

​Milyen veszélyforrásokat kell elhárítson a munkaruha?

A megfelelő munkaruházatnak sokan nem tulajdonítanak kellő jelentőséget, pedig a tapasztalatok szerint épp a nem megfelelő munkaruha miatt következik be a balesetek nagy hányada.

Számtalan veszélyforrás van jelen, s ezek ellen a munkaruházat egytől-egyig védelmet kell nyújtson. Lássuk, hogy pontosan milyen veszélyek ellen van szükség a védelemre! A különféle veszélyforrások jól elkülöníthetők. Beszélhetünk fizikai, biológiai, de kémiai veszélyforrásokról is. A legegyértelműbb veszélyforrás a fizikai jellegű. Ez esetben a veszélyt a használatban lévő gépek, alapanyagok, vagy olyan tárgyak jelentik, amelyek váratlan mozgása hatására baleset következhet be. Ebbe a kategóriába tartozik szinte minden mechanikusan működő gép, jármű stb. A védelmi eszközök között a fizikai veszélyforrások elhárítására és megelőzésére leginkább a munkavédelmi lábbelik, fejvédők, szemüvegek és egyéb védő eszközök alkalmasak. A másik fontos veszélyforrás a biológiai. Ez esetben a munkaruha a különféle mikroorganizmusok ellen kell hogy védelmet nyújtson. Hasonlóak a kémiai veszélyforrások is, itt azonban a vegyszer okozta káros hatásokat és sérüléseket szükséges elkerülni a megfelelő ruházattal. Emellett pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a munkaruha egyéb munkaegészségügyi szempontoknak is meg kell feleljen. Ilyen lehet például az ideális testhőmérséklet megtartása, amely forró nyári napokon és a leghidegebb környezetben is ideális kell hogy legyen! Nem kérdéses tehát, hogy a megfelelő munkaruha nélkülözhetetlen a kényelmes és biztonságos munkavégzéshez, munkahelytől és évszaktól függetlenül!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Nap terméke
Összehasonlítás
Facebook