Új nyári munkavédelmi félcipőink megérkeztek! Kényelem felsőfokon, tökéletes biztonság Dike Banner és Dike Breeze! Bézs vagy bézs-fekete kockás változatban, Solidbreath® légzésaktív béléssel, csúszásmentes kétrétegű PU talppal, ALUFORCE® kaplival és HighSafe-Tex® fémmentes talplemezzel. Most akár 45-55% kedvezménnyel! Az ajánlat csak a készlet erejéig érvényes! Csapj le rá!

Bezárás
Termékek Menü
0

Hasznos Tudnivalók

Hasznos tudnivalók

Munkavédelmi cipők karbantartási, tisztítási javaslata

 1. A biztonsági- és munkacipőket, papucsokat, mindennap használat után meg kell tisztítani.
 2. Az erős szennyeződéseket mindennap el kell távolítani.
 3. Használat előtt bőrvédő- és ápoló, puhító krémmel be kell kenni, (kivéve a nubuk bőrt).
 4. A nem valódi bőrből készült lábbeliket mindennap egy speciális bőrápoló krémmel kezelni kell.
 5. Egyetlen bőrcipőt sem lehet kitenni hirtelen szárításnak. A nedves lábbeli nem tehető radiátorra, kályha közvetlen közelébe, nem szárítható hősugárzóval, stb.
 6. Nap végén a munkavédelmi lábbelit olyan száraz, jól szellőző helyre kell tenni, ahol könnyen ki tud száradni. Talpbetétet is ki kell venni.
 7. Figyelmesen olvassa el a lábbelik mellé tett ápolási útmutatót.
 8. Mindennapos használat (minimum napi 8 óra) esetén a védő cipőt egy év után javasolt lecserélni a láb fertőzésének és gombásodásának elkerülése végett.
 9. Használjon antibakteriális és gombamentesítő szagűző cipő dezodort.
 10. Kérjen tőlünk ajánlatot speciális cipőkrémekre, cipőápolókra.

GRANDIS 48 órás szállítás

A belföldi megrendelés feldolgozásától a kiszállításig 48 órás, azaz 2 munkanapos szállítási határidőt vállalunk a magyarországi képviseleti joggal (DIADORA UTILITY, DIKE, TALAN…) raktáron tartott, raktári modellekre vonatkozólag. 

48 órás szállítási időbe a munkaszüneti napok, ünnepnapok, a nem munkanapok, így a hétvégék nem számítanak bele. 

A kiszállításokat a megrendelt mennyiség és érték függvényében saját flottával vagy 1 napos időgaranciával rendelkező MPL gyorsposta szolgálattal bonyolítjuk le.

Az elérhető típusokról, méretekről, készletekről kérjük, hogy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

A szállítópartner késedelme, az esetlegesen előforduló készlethiányok miatt felelősséget nem tudunk vállalni!

Üdvözlettel:
Grandis Kft. csapata 

100% visszavásárlási garancia

Nincs kockázat! Ha megrendelése után úgy dönt, hogy a kapott termék nem tetszik vagy nem elégedett teljesen, akkor vásárlást követően 30 napon belül küldje vissza hozzánk eredeti csomagolásban, sértetlen, nem használt állapotban, egy kitöltött visszárus nyilatkozattal és kérdés nélkül visszautaljuk a termék egységárát az Ön által megadott bankszámlára.

A pénzvisszafizetési garancia kizárólag végfelhasználókra vonatkozik, nem egyedi megrendelés esetén!

Szakértelem

Ingyenes tanácsadással segítünk kiválasztani az Ön igényeinek, a feladat- és munkakörének legmegfelelőbb munkavédelmi terméket.

Rendelkezünk a szükséges ismeretekkel a termékek minőségi, munkavédelmi kategóriájának besorolását, felhasználhatóságát illetően, így a megfelelő termék kiválasztásában szívesen segítünk!

Nyitvatartás

Hétfő:               8:00-17:00

Kedd:               8:00-17:00

Szerda:             8:00-17:00

Csütörtök:         8:00-17:00

Péntek:             8:00-17:00

Szombat, vasárnap: Zárva

 

Megfelelőségi igazolás

A 2. és 3. kategóriájú munkavédelmi termékek forgalmazásához elengedhetetlenül szükséges, hogy a termék rendelkezzen Típusbizonyítvánnyal. Ez korábban is így volt, hiszen a védőeszközök hazai forgalmazásának alapvető feltétele volt, hogy a terméket egy független, notifikációs számmal rendelkező szervezet vizsgálja meg és kiadjon róla egy típusbizonyítványt, ami alapján az OMMF kiadta a Minősítő Bizonyítványát.

Ez a típusvizsgálat megállapítja, hogy a védőeszköz megfelel-e a jogszabályi követelményeknek, illetve meghatározza a termék védőképességét és a védelmi szintjét. A vizsgálatot kezdeményezheti a gyártó, vagy egy általa meghatalmazott, EU területén letelepedett képviselő.

Ahogy korábban a Minősítő Bizonyítvány esetében volt, úgy most a típusbizonyítványnál sem tették kötelezővé a kiadását a védőeszköz mellé. A védőeszköz megfelelőségét a korábban használatos típusszám és az OMMF jel helyett a jel és a gyártói EK megfelelőségi nyilatkozat igazolja. Természetesen a 2004. április 30.-ig kiadott OMMF Minősítési Bizonyítványok így a típusszám és a tanúsítást igazoló OMMF jel is az érvényességi idejük lejártáig érvényben maradnak.

Az EK megfelelőségi nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyártó nevét, a termék megnevezését, cikkszámát, a termékre vonatkozó szabvány(ok) és a típusbizonyítvány számát illetve a vizsgálatokat végző, notifikációs számmal rendelkező szervezet adatait.

Az 1. kategóriás az EU területén gyártott védőeszközök esetében nincs szükség független vizsgáló szerv tanúsítására, nem kell típusbizonyítvány, elég a gyártó megfelelőségi nyilatkozata, illetve a gyártó műszaki dokumentációja.

A következő nagyon fontos "tartozéka" a védőeszköznek: a Tájékoztató, mely a megfelelőségi nyilatkozathoz hasonlóan nem árt, ha magyarul van.

Formailag és tartalmát tekintve természetesen nem olyan kötött, mint a korábban említett tanúsítványok, de a védőeszközt érintő hasznos adatokról információt kell adni:

 • származási hely
 • tárolási, karbantartási, tisztítási utasítások
 • a megfelelő védelmi képesség és védelmi szintek meghatározása.
 • a tájékoztatón, illetve a védőeszközön található jelölések jelentése.
 • az esetleges elhasználódási idő
 • a típusvizsgálatoz végző notifikált szerv adatai.

 

 

Leárazott, elfekvő, akciós, kifutó, II. osztályú termékek

A leárazott termékek elfekvő - akciós, kifutó vagy II. osztályú - raktári készletek esetében az utolsó daraboknál esztétikai hibák is előfordulhatnak, de a viselési komfortot nem zavarják -, ezen okból bekövetkező meghibásodása miatt nem tudjuk biztosítani a jótállási és szavatossági kötelezettségeket. A Grandis Kft e termékekre 100% visszavásárlási garanciát biztosít a vásárlást követően 30 napon belül eredeti csomagolásban, sértetlen, nem használt állapotban visszaküldött termékekre.

http://www.grandis.hu/esztetikai-hibak oldalon megtekintheti a lehetséges esztétikai hibákat.

A kizárt reklamációjú, II. osztály, kifutó és akciós termékek vonatkozásában a http://www.grandis.hu/aszf oldalon elérhető ÁSZF 10.1.6. pontja rendelkezik azon termékhiba lehetőségekről, amelyekért szavatosságot nem vállalunk.

Vásárlóink tájékoztatása érdekében az alábbiakban is felsoroljuk azon termékhiba lehetőségeket, amelyekért nem áll módunkban szavatosságot vállalni.

 • lábbeli - beázási reklamáció
 • lábbeli - bélés reklamáció
 • lábbeli - felsőrész anyag reklamáció
 • lábbeli - felsőrész varrás reklamáció
 • lábbeli - fűző reklamáció
 • lábbeli - kapli reklamáció
 • lábbeli - nyelvrész reklamáció
 • lábbeli - orr- és sarokborítás reklamáció
 • lábbeli - talp reklamáció, málás
 • lábbeli - talp reklamáció, ragasztás, talp elválás
 • lábbeli - talp reklamáció, törés
 • lábbeli - talpbetét reklamáció
 • lábbeli - talplemez reklamáció
 • lábbeli - tartozék reklamáció
 • ruházat - anyag reklamáció
 • ruházat - bélés reklamáció
 • ruházat - kapucni reklamáció
 • ruházat - szabás reklamáció
 • ruházat - szín reklamáció
 • ruházat - tartozék reklamáció
 • ruházat - varrás reklamáció
 • védőeszköz - anyag reklamáció
 • védőeszköz - formai reklamáció
 • védőeszköz - funkció reklamáció
 • védőeszköz - tartozék reklamáció
 • egyéb csomagolás reklamáció
 • egyéb méret reklamáció

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a reklamáció alapja a kitisztított termék: a lábbeliket csak tisztított, szennyeződéstől mentesen, szellőztetve, a ruházatot csak mosott, vegytisztított állapotban vesszük át. A piszkos, elhanyagolt termékeket munkahigéniás okok miatt kénytelenek vagyunk érdemi vizsgálat nélkül visszautasítani. Megértésüket ezúton is köszönjük!

Bejelentéskor feltétlenül kérjük a reklamációs lap kitöltését és csatolását a reklamált termékhez!

Reklamációs formanyomtatvány elérhetősége:

http://www.grandis.hu/custom/grandisr27/image/data/ugyfelszolgalat/Reklamacio-es-visszaru/Nyomtatvany_reklam%C3%A1ci%C3%B3s.pdf

Minősítési tanúsítvány

Az Európai Unióhoz való csatlakozásunkkal megváltoznak az egyéni védőeszközökre vonatkozó jogszabályok. Ezeket a változásokat a 2/2002. (II.7.) Sz.Cs.M rendelet tartalmazza mely a csatlakozás előkészítése során már megjelent.

Az új rendelet a módosított 89/686/EC Európai Irányelv elvárásait tükrözi, melyet minden tagállamnak be kellett illesztenie a nemzeti jogrendjébe, pontosan azért, hogy egységes követelmények rögzítsék az egyéni védőeszközök gyártási, vizsgálati és tanúsítási folyamatainak szabályozását.

A rendelet három kategóriába sorolja az egyéni védőeszközöket:

1. kategória – kis védelmi képességgel rendelkező, egyszerűbb védőeszközök, melyeknek a tanúsítását kiadhatja maga gyártó is, ha ez EU területén gyártották.

2. kategória – mindazok a védőeszközök, melyek nem tartoznak az 1. illetve 3. kategóriába.

3. kategória – mindazok a védőeszközök, melyek halálos kimenetelű balesetek, súlyos, visszafordíthatatlan egészségkárosodást okozó hatások ellen védenek.

Az utóbbi két kategóriába sorolt védőeszközöket a gyártótól független, notfikált, azonosítási számmal rendelkező vizsgáló szerv vizsgálhatja és adhat ki rájuk típus- bizonyítványt.
Természetesen a csatlakozással az egyéni munkavédelmi eszközöket érintő OMMF minősítő bizonyítvány kiadása is megszűnik, viszont a folyamatosság érdekében a rendelet megengedi, hogy a hatálybalépése előtt korlátozott érvényességgel kiadott minősítő bizonyítványok az érvényességi idejük lejártáig érvényben maradnak.

A korábbi rendeletek sem tették kötelezővé, hogy a minősítő bizonyítvány kísérje az egyéni védőeszközt, így az új típusbizonyítvány esetében sem kötelező. A termékeken található CE jelölés igazolja, hogy az adott egyéni védőeszköz minden vonatkozó követelménynek megfelel. A védelmi képességekre utaló piktogramok, melyeket a honosított harmonizált szabványok tartalmazzák szintén a termékeken, vagy bizonyos esetekben a csomagoláson találhatók.

A lábbelikre, mint egyéni védőeszközökre vonatkozó Európai szabványok

EN 20344

Lábbelik általános vizsgálati módszerei

EN 20345

Biztonsági lábbelik

EN 20346

Védőlábbelik

EN 20347

Munkalábbelik

EN 381-3

Kézi láncfűrészek ellen védő lábbelik

EN 13287

Csúszás elleni vizsgálatok

EN 13832

Vegyszerek elleni védő lábbelik

EN 50321

Villamosan szigetelő lábbelik

EN 15090

Tűzoltó lábbelik

Méretcsere

Nem tudja, nem biztos benne, hogy milyen méretű lábelit rendeljen?! Nincs miért aggódnia! Ha nem a megfelelő méretet választotta, jelezze és postafordultával küldjük a rendelkezésre álló készlet tükrében az új méretet vagy igény szerint másik típusú munkavédelmi lábbelit, ruházatot. Felhívjuk figyelmüket méretcserét kizárólag raktárkészletünkről értékesített termékek esetében tudunk biztosítani végfelhasználóink számára!

 

Méretcsere igény esetén az alábbiak szerint tudunk segíteni vásárlóinknak:

 

- 1. Személyesen telephelyünkön - térítésmentes (Cím: 8200, Veszprém, Pillér u.15)

- 2. Postai úton Ön visszajuttatja a terméket eredeti csomagolásában, a dobozban elhelyezi a számlamásolatot melyen feltünteti a csereigényt illetve a  cserélendő termék cikkszámát, megnevezését, méretét, átvételt követően a raktáros kollégák elindítják a megadott szállítási címre a csereterméket. A cserével kapcsolatos postaköltséget az ASZF.ben foglalt díjazás alapján Önnek kell állnia!

 

- 3. Inverz szolgáltatás lehetősége. Előzetes egyeztetést követően, elindítjuk Ön felé a cserecsomagot ellátjuk egy ún. inverz címirattal(csomag tetején átlátszó fóliában lesz elhelyezve) az egyik példányát átvételkor át kell ragasztani a visszaküldendő csomagra, így a postafutár vissza is hozza azt. Ezt a lehetőséget csak házhoz kézbesítéskor tudja igénybe venni. Díja 1-2 pár lábbeli cseréjének esetén nettó 2490 ft+ áfa (postafutárnál kell megfizetni csomag átvételekor)

 A nem használt munkavédelmi terméket csomagolja vissza eredeti csomagolásába, címezze meg (Grandis Kft. 8200 Veszprém, Pillér u. 15.) és jelezze igényét elérhetőségeinken (Tel:+36-88-788-766, Fax: +36-88-789-992, E-mail: grandis[at]grandis.hu. Munkatársaink a Magyar Posta MPL futárszolgálatával egyidejűleg kiküldik a módosított megrendelést, illetve visszaszállítják az eredeti csomagot. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Nap terméke
Összehasonlítás
Facebook