Új nyári munkavédelmi félcipőink megérkeztek! Kényelem felsőfokon, tökéletes biztonság Dike Banner és Dike Breeze! Bézs vagy bézs-fekete kockás változatban, Solidbreath® légzésaktív béléssel, csúszásmentes kétrétegű PU talppal, ALUFORCE® kaplival és HighSafe-Tex® fémmentes talplemezzel. Most akár 45-55% kedvezménnyel! Az ajánlat csak a készlet erejéig érvényes! Csapj le rá!

Bezárás
Termékek Menü
0

Elfogadás előtt az Európai Unió új rendelete az egyéni védőeszközökről

Várhatóan még 2015. októberében elfogadja új rendeletét az Európai Unió az egyéni védőeszközökről. Ez a határozat Magyarországon is azonnal hatályba fog lépni és valamennyi hazai cégre nézve változásokat fog hozni. Az új előírások érintik a gyártókat, forgalmazókat, importőröket, és más piaci szereplőket is. 

Az egyéni védőeszközök (Personal Protective Equipment) alapvető részét alkotják Európa munkavédelemről szóló törvényeinek. Magukban foglalnak minden eszközt, készüléket és ruházatot, melyek az egyén egészségét és testi épségét hivatottak megőrizni a munkavégzés során. A munkavédelem mellett a hadseregben, illetve a rendészeti feladatok ellátásban is szükség van ezen védőeszközökre, munkavédelmi termékekre. 1989-ben született meg az első törvény az egyéni védőeszközök használatáról, melyet új határozatok és szabályozások követtek az Európai Norma szellemében. Ezek a szabványok az Európai Unió Hivatalos Közlönyében találhatóak meg a következő elérési címen: www.eur-lex.europa.eu

Az egyéni védőeszközök irányelve már több, mint 20 éve érvényben van. Ahhoz, hogy lépést tartson a munkavédelem legújabb technológiai újításaival, fejlesztéseivel, elengedhetetlen a jogszabályok korszerűsítése.

Mik a legfontosabb változások?

  • a hallásvédelem a PPE második kategóriájából a harmadikba kerül át
  • a mentőmellény a PPE második kategóriájából a harmadikba kerül át
  • EK megfelelőségi nyilatkozat kiadása minden egyéni védőeszközről, vagy egy link megadása, ahol ez megtekinthető
  • háztartásokban használatos védőeszközök (pl. edényfogó) további szabályozása
  • a hasonló európai szabályozások és követelmények párhuzamba hozatal

Forrás: BSI Group

Tartalomhoz tartozó címkék: hír érdekességek
Nap terméke
Összehasonlítás
Facebook