Kényelem felsőfokon, extravagáns forma és tökéletes biztonság, ez a Dike Gilder Garish S3-SRC félcipő. Európában már csak nálunk barna és antracit színekben, most 39% kedvezménnyel 13.290Ft +ÁFA akciós áron. Az ajánlat csak a készlet erejéig érvényes! Vásárolj most!  

Bezárás
Termékek Menü
0

Kötelezettségek minden védőeszköz gyártó számára

Mint ahogy arról már tájékoztatást adtunk, az Európai Unió 2015 októberében új rendeletet fogadott el az egyéni védőeszközökről, mely Magyarországon is hatályba lépett. 

Az egyéni védőeszközökre (Personal Protective Equipment) vonatkozó szabályozások kötelezően és kivétel nélkül lefednek minden –a hatáskörükbe tartozó- terméktípust. Korábban a PPE irányelv csak azokra a cégekre fókuszált, melyek piacvezető termékeket gyártanak. Azonban ha az új szabályozások már megfelelően és hatékonyan működnek, az egész ellátási láncra ki lesznek terjesztve.

Ez azt jelenti, hogy amikor a szabályozás hatályba lép, minden forgalmazónak, továbbá az ellátói és a forgalmazói lánc minden résztvevőjének el kell végeznie a megfelelő méréseket, hogy biztosítani tudják, az egyéni védőeszközök eleget tesznek a sztenderd követelményeknek. Ha a szabályozás eléri célját, kizárólag olyan termékek lesznek elérhetőek a piacon, amelyek minden előírásnak megfelelnek.

A szabályozások javasolt hatásköre

Fontos tisztában lenni ezekkel a kategóriákkal, hiszen így megtudhatja, hogy az Ön termékeit is érinti-e a szabályozás.

  1. A szabályozást az egyéni védőeszközökre fogják alkalmazni
  2. A szabályozás nem fog vonatkozni az alábbi egyéni védőeszközökre:
  1. védőeszközök speciálisan a fegyveres erőknek és a közrend fenntartó szerveknek kifejlesztve
  2. önvédelemre használt védőeszközök (a sport tevékenységre használt védőeszközök kivételével)
  3. egyéni használatra szánt védőeszközök, melyek légköri körülmények ellen védenek, de extrém körülmények ellen nem
  4. védőeszközök, melyen kizárólag olyan tengerjáró hajókon vagy légi járműveken használatosak, amelyekre érvényesek az EU tagállamok nemzetközi szerződései
  5. fej-, arc- és szemvédelmére használt védőeszközök, melyekre érvényes az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottságának (UNECE) 22-es számú szabályozása (a védősisakok és szemellenzők jóváhagyására vonatkozó rendelkezésekről).

Forrás: BSI Group

Tartalomhoz tartozó címkék: hír érdekességek
Nap terméke
Összehasonlítás
Facebook